Project Texelwende

Modern en duurzaam wonen in Texelwende, Den Burg

Een nieuw thuis op het prachtige Texel. Een eigen plek met toekomstperspectief. SmartBuilds maakt het mogelijk! We zijn gestart met de bouw van onze eigentijdse, duurzame en betaalbare middenhuurwoningen. De woningen zijn bestemd voor mensen die maatschappelijk en/of economisch verbonden zijn aan Texel. Van gezinnen tot singles, van starters tot senioren. Wil jij hier wonen? Lees dan snel verder....  

Innovatieve woningen in een stabiele omgeving

Aan de Kolibrievlinder woon je in een van onze comfortabele en instapklare huurwoningen met een hoogwaardige kwaliteit. Omgeven door groen en in verbinding met het dynamische Den Burg. Ideaal voor woningzoekenden die geworteld zijn in de gemeenschap van dit eiland. Texelwende is jouw thuisbasis.

Texelwende is een project van SmartBuilds (zie www.rabobank.nl/smartbuilds). Ons doel: 12.000 modulaire middenhuur woningen bouwen in tien jaar tijd. Dit is onze bijdrage aan het oplossen van het dringende woningtekort in Nederland. Hoogwaardige huisvesting die duurzaam én verplaatsbaar is.

Wat maakt Texelwende zo bijzonder?

Met Texelwende dragen wij in korte tijd bij aan nieuw woningaanbod in een gebied waar veel vraag is. De modulaire bouw zorgt ervoor dat de woningen snel geplaatst kunnen worden.

De woningen zijn in hofjes geplaatst waardoor contact met de buren heel makkelijk is. Daarnaast is de buitenruimte ingericht met veel groen en ruimte voor planten en dieren.

Wij bieden woningen in verschillende types en groottes, variërend van tweelaagse tot gelijkvloerse woningen. Geschikt voor een mix van generaties. Deze woningen zijn met oog voor duurzaamheid ontworpen; ze zijn grotendeels gebouwd met hout, energiezuinig en comfortabel. Texelwende is een fijne plek om te wonen!

Wat kun je verwachten?

  • Maandhuren tussen de €880 en €1.150.
  • Geen tijdelijke huurcontracten, maar een stabiele thuisbasis.
  • Drie typen middenhuur woningen met woonoppervlaktes tussen de 62 en 78 vierkante meter, deels tweelaags en deels gelijkvloers.
  • Twee tot drie slaapkamers, ideaal voor diverse huishoudens.
  • Ruime woonkamer met open keuken.
  • Privé buitenruimte en een gemeenschappelijke stukje groen; dit zorgt voor een ontspannen gevoel, wateropvang en koelte in de zomer.
  • Hofjesstructuur, waardoor contact met de buren makkelijk wordt gemaakt
  • Woningen die energiezuinig en comfortabel zijn, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen.
  • Woningen die grotendeels met hout zijn gebouwd: een gezond en milieuvriendelijk materiaal.
  • Parkeergelegenheid nabij de woning.

Acht hofjes gefaseerd opgeleverd vanaf 2024

Texelwende wordt gerealiseerd in 8 verschillende hofjes. De oplevering van Texelwende zal in 3 fasen plaatsvinden, met een geplande afronding in het tweede en/of begin derde kwartaal van dit jaar. Interesse? Schrijf je nu in voor Texelwende en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen. Let op: dit is geen formele inschrijving voor een woning, maar een manier om jouw interesse kenbaar te maken.

Interesse? Schrijf je nu in op je favoriete woningen!

Belangstelling voor een woning in Texelwende?